Een auto voor iedereen: de nieuwe Hyundai i30

img-website-hyundai_i30_front

img-website-hyundai_i30_3-4_rear

DE NIEUWE I30

Hoe rijdt de Hyundai i30? Bekijk de eerste rijtesten

De Hyundai i30 is een zeer speciale auto voor Hyundai: in 2007 luidde deze middenklasser namelijk de succesvolle i-generatie van Hyundai in. Nu, tien jaar later, verwelkomen we de gloednieuwe, derde generatie van de Hyundai i30. En de media mochten er als eerste mee rijden. Wat de autojournalisten ervan vinden? Bekijk hun rijtesten in deze video’s.
AUTOWEEK
AUTOVISIE

Bekijk hier de film van de derde generatie Hyundai i30.

De nieuwe Hyundai i30 is een auto voor iedereen. Hij voldoet aan de hoogste eisen die de huidige consument stelt op het gebied van design, kwaliteit, techniek, dynamisch weggedrag, veiligheid en gebruiksmogelijkheden. De Hyundai i30 is voorzien van meer actieve veiligheidssystemen dan in alle andere Hyundai’s en wordt geleverd met vijf jaar garantie zonder kilometerbeperking. Er is keuze uit twee benzinemotoren en een dieselmotor. De 1.4 T-GDI is geheel nieuw. De 1.0 T-GDI is een zeer interessante motor voor de Nederlandse markt vanwege de lage CO2-uitstoot. Dieselen kan met een efficiënte 1.6 CRDi.
Verberg volledig bericht
Cascade-grille
De nieuwe generatie Hyundai i30 heeft een vloeiende, tijdloze vormgeving. En Hyundai introduceert met de nieuwe Hyundai i30 ook een nieuw stijlelement: de Cascade-grille, die kenmerkend wordt voor alle nieuwe modellen. De grille doet denken aan gesmolten staal dat omlaag stroomt, met verchroomde oppervlakken die de zijdemat verchroomde omlijsting van de grille van de standaardversie fraai accentueren. LED-koplampen met drie projectoren flankeren de grille en met de verticale LED-dagrijverlichting heeft de nieuwe generatie Hyundai i30 een krachtige uitstraling.

Sportieve uitstraling
Met de korte overhangen voor en achter en de lange, naar achter smaller wordende en aflopende motorkap heeft de nieuwe Hyundai i30 harmonische proporties en een sportieve uitstraling. De kenmerkende, vrijwel horizontale lijn over de flanken verbindt de koplampen met de driedimensionale LED-achterlichten die vlak onder de achterruit zijn geplaatst en zorgt ook aan de achterzijde voor een tijdloze uitstraling. De achterzijde kenmerkt zich verder door de separaat geplaatste mistlampen. De zwarte dakspoiler verbetert de aerodynamica en geeft de nieuwe Hyundai i30 een luchtweerstandcoëfficiënt van slechts 0,30. Dat is mede te danken aan diverse aanvullende voorzieningen, zoals de zogenoemde Active Air Flap achter de grille en de Air Curtains, die aan weerszijden van de voorbumper de luchtstroom verbeteren en de turbulentie in de wielkasten reduceren.
De nieuwe Hyundai i30 is leverbaar met lichtmetalen two-tone tienspaaks velgen van 16 of 17 inch of lichtmetalen of stalen velgen van 15 inch. Er zijn twaalf carrosseriekleuren, waaronder drie parelmoerkleuren (Midnight Blue, Pepper Grey en Phantom Black), zeven metallic kleuren (Pure Brown, Intense Copper, Moon Rock, Burgundy Red, Platinum Silver, Ara Blue en White Sand) en twee standaard lakken (Engine Red en Polar White).

8-inch touchscreen
Het interieur is strak en ruim. Verchroomde afwerkingslijsten en hoogwaardige materialen benadrukken de verfijnde sfeer. De horizontale indeling van het dashboard is gericht op een intuïtieve bediening. Via de optionele, ‘zwevende’ 8-inch touchscreen zijn alle navigatie-, connectiviteits- en mediafuncties te bedienen zonder dat de bestuurder zijn ogen van de weg hoeft te nemen. Ook via de ergonomische knoppen op het multifunctionele en verwarmbare stuurwiel zijn alle functies intuïtief te bedienen. Climate control en verwarming zijn in te stellen met behulp van de ergonomische draaiknoppen in de middenconsole. De middenarmsteun voorin is verschuifbaar en biedt extra opbergruimte. Er is keuze uit stoffen of lederen bekleding. De voorstoelen zijn in drie stappen te verwarmen en te koelen. De bestuurdersstoel is voorzien van een geheugenfunctie met twee vooraf in te programmeren instellingen.

Ruimste auto in zijn klasse
De nieuwe Hyundai i30 is de ruimste auto in zijn klasse, ondanks zijn sportieve vormgeving. Een panoramisch glazen schuif-/kanteldak is optioneel leverbaar voor een nog ruimtelijker gevoel. De bagageruimte meet 395 liter (VDA) en 1.301 liter met de achterbank neergeklapt. De gebruiksmogelijkheden van de bagageruimte zijn uitgebreid dankzij de vloer met twee standen en een skiluik.

De geheel nieuwe Hyundai i30 Fastback

Hyundai TV: dit is de Hyundai i30 Fastback!

DCT-automaat
De DCT-transmissie combineert de voordelen van automatische en handmatig te bedienen transmissies. Het brandstofverbruik met de DCT is tot wel 20 procent lager in vergelijking met een conventionele gerobotiseerde zesbak, terwijl de acceleratie tot wel 10 procent sneller is. De DCT bestaat uit twee droge koppelingen en een actuator voor elke koppeling afzonderlijk. Het koppel gaat altijd naar zowel de even als de oneven versnellingen, zodat schakelen nooit voor een onderbreking van de aandrijfkracht zorgt. De actuators worden door elektromotoren aangedreven en uitwendige dempers onderdrukken geluiden en vibraties.

In Europa ontwikkeld
De nieuwe Hyundai i30 is in Europa ontwikkeld en op duurzaamheid getest, onder meer op de legendarische en veeleisende Nordschleife van de Nürburgring, in de winterkou in Zweden, in de hitte van Zuid-Spanje en met een aanhanger in de Alpen – allemaal om de auto te laten voldoen aan de hoge eisen van de Europese consument. De ingenieurs hebben daarbij gewerkt aan een natuurlijke besturing, wendbaarheid, optimale wegligging en dynamiek, zonder dat dat ten koste gaat van het comfort en de stabiliteit. Alle versies zijn voorzien van een multilink-achterwielophanging met dubbele onderste draagarmen en sportief afgestemde schokdempers. Voor een nog beter remvermogen is de nieuwe Hyundai i30 voorzien van grotere remschijven voor (nu 288 mm diameter).

Slimme connectiviteit
Ook slimme connectiviteit stond hoog op de prioriteitenlijst bij de ontwikkeling van de nieuwe Hyundai i30. Standaard is het premium audiosysteem met 5-inch LCD-scherm, Bluetooth-connectiviteit en My Music-functionaliteit. Vanaf de Comfort heeft de nieuwe Hyundai i30 het nieuwe navigatiesysteem met 8-inch touchscreen en geïntegreerde achteruitrijcamera. Het navigatiesysteem is geschikt voor zowel Apple CarPlay als Android Auto. Met beide systemen kan de gebruiker zijn mobiele apparaten koppelen. Naadloze connectiviteit stelt de inzittenden in staat online te zijn zonder de aandacht van de weg te laten afleiden. De middenconsole van de nieuwe Hyundai i30 is voorzien van een zogenoemde charge pad (vanaf Premium), waarmee de mobiele telefoon draadloos is op te laden tijdens de rit. Het nieuwe navigatiesysteem wordt geleverd met een zevenjarig abonnement op TomTom LIVE Services, voor actuele informatie over weer, verkeer, snelheidscontroles en points of interest (POI).

Actieve veiligheidsvoorzieningen
De nieuwe Hyundai i30 is tevens voorzien van de nieuwste actieve veiligheidsvoorzieningen om te voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsvoorschriften: Autonomous Emergency Braking met Front Collision Warning System (autonoom noodremsysteem met waarschuwing voor frontale botsing), Smart Cruise Control (regelt snelheid en houdt constante snelheid tot voorganger), Blind Spot Detection (waarschuwt bij voertuigen in de dode hoek), Rear Cross Traffic Alert (waarschuwt bij achteruitrijden voor kruisend verkeer achter de auto), Lane Keeping Assist System (waarschuwt de bestuurder als de auto de rijstrook dreigt te verlaten en grijpt zo nodig zelf in), Speed Limit Information Function (geeft op het scherm de geldende snelheidslimiet weer) en High Beam Assist (schakelt automatisch grootlicht in wanneer dat kan en uit wanneer dat noodzakelijk is). Nieuw voor Hyundai is de Driver Attention Alert, waarmee de Hyundai i30 is voorzien van alle beschikbare actieve veiligheidssystemen. Dit systeem waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid toont.

Geavanceerd extra sterk staal
De carrosserie is lichter én sterker dankzij de toepassing van geavanceerd extra sterk staal in 53 procent van de carrosseriestructuur. Die is 28 kilogram lichter dan die van zijn voorganger en 22 procent stijver. Daardoor zijn niet alleen de prestaties verbeterd, maar ook de passieve veiligheid van de inzittenden. De passieve veiligheid wordt verder verhoogd met zeven airbags, inclusief een knieairbag voor de bestuurder. Behalve de zeven standaard airbags (twee hoofdairbags, twee zijairbags en twee gordijnairbags voor de eerste en tweede zitrij), biedt de knieairbag de bestuurder extra bescherming in het geval van een zijdelingse aanrijding.

N-versie
De nieuwe generatie Hyundai i30 betreft niet één enkel model, maar een hele lijn modellen die voor elk wat wils bieden. In deze modellijn komt ook de eerste N-versie (N is het sportieve label van Hyundai).

Hyundai TV: eerste beelden Hyundai i30 N!

Nürburgring
Hyundai is zeer toegewijd aan de Europese markt en ontwikkelt zijn modellen met de focus op de eisen van de Europese klant op het gebied van vormgeving, techniek en prestaties. Daarom heeft Hyundai een Europees R&D-centrum ingericht in Rüsselsheim, Duitsland, en een testcentrum aan de Nürburgring in de Duitse Eifel, waar de nieuwe modellen aan uiterst zware tests worden onderworpen. De derde generatie van de Hyundai i30 wordt geproduceerd in het Tsjechische Nošovice.

img-website-hyundai_i30_3-4_front

img-website-hyundai_i30_interior_2_black


Scroll to Top